ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарка просвете изразила је захвалност свим учесницима у процесу завршног испита

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић изразила је данас захвалност свима који су учествовали у реализацији процеса завршног испита и помогли да овај важан испит буде реализован на најбољи могући начин.

Са задовољством вас обавештавам да је завршни испит на крају основног образовања и васпитања реализован успешно, у складу са прописима и стручним захтевима. Томе сте допринели сви ви који сте водили рачуна о томе да своје различите комплексне и одговорне улоге током овог испита, спроведете на највишем нивоу квалитета“, наводи се у допису министарке школама, школским и окружним комисијама, информатичким координаторима и другим учесницима овог процеса.

Ђукић Дејановић је истакла да су сва три дана завршног испита протекла по плану и у најбољем реду и додала да је томе допринела добра координација и сарадња свих актера.

Сви заједно, вођени истим циљем – да успешно реализујемо овогодишњи завршни испит, урадили смо значајан посао. Као и најчешће до сада, показало се да смо уједињени у заједничкој тежњи, a то је унапређење свих процеса важних за образовни систем“, навела је министарка.

Она је навела и да су Министарство просвете и Влада Републике Србије  омогућили додатне ресурсе и подршку за већу ефикасност и краће рокове за добијање информација о резултатима.

Посебна захвалност упућена је и Факултету организационих наука, Министарству информисања и телекомуникација, Министарства унутрашњих послова, Поште Србије, Покрајинског секретаријата за образовање, Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања и Завода за унапређивање образовања и васпитања, али и медијима који су извештавали о овој важној теми.

 Због свега наведеног, изражавам захвалност за укупно ангажовање током свих фаза реализације завршног испита, који је одржан од 18. до 20. јуна 2024. године“, навела је министарка.

Loading