ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарка просвете посетила ОШ „Бранко Радичевић“ у Панчеву и ученицима пожелела успех током последњег дана завршног испита

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић посетила је данас ОШ „Бранко Радичевић“ у Панчеву и ученицима који полажу трећи тест у оквиру завршног испита пожелела да остваре што боље резултате.

Пред вама је још један тест у оквиру завршног испита. Током ова два дана већ сте савладали трему и верујем да вам је данас лакше, поготово што решавате тестове из предмета који сте бирали у складу са афинитетом“, рекла је министарка обраћајући се ученицима у овој школи.

Ученици су могли да бирају између  биологије, историје, географије, хемије и физике, а највише ученика определило се за географију.

Министарка просвете је изразила уверење да ће се труд који су уложили дати резултате и да ће знање које су стекли доћи до изражаја.

Она је новинарима рекла да су прелиминарни резултати теста из српског језика показали континуитет знања ученика и да просечно постигнуће на тесту из српског језика износи 11,55 поена, што је више у односу на претходну годину када је просечно постигнуће на том тесту било 10,74 поена.

Ђукић Дејановић је истакла да су претходна два дана завршног испита протекла  у најбољем реду и изразила очекивање да ће тако бити и данас.

Министарка је захвалила ученицима и родитељима, као и запосленима у основним школама на подршци у овом важном процесу.

Прелиминарне резултате за сва три теста ученици ће моћи да виде до 22. јуна, а коначне 25. јуна, у школи и на порталу Моја средња школа. Попуњавање листа опредељења биће 26. и 27. јуна 2024.

Loading