ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарка просвете пожелела пуно успеха у новој школској години ученицима и свим запосленима у школама

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић честитала је данас полазак у школу свим ученицима првог разреда основне школе и пожелела пуно успеха у новој школској године свим ученицима основних и средњих школа, као и учитељима, наставницима и свим запосленима.

„Учењем првих слова, писањем и читањем правите прве кораке на дугој и узбудљивој стази стицања нових знања. Ако вам се и учини да овај почетак није лак,  мој  савет је да будете  одважни,  вредни, марљиви и истрајни. Успех и добре оцене неће изостати“, поручила је Ђукић Дејановић ученицима који су први пут сели у ђачке клупе.

Она је навела да је школа место где се стичу нови другови и пријатељи и пожелела ученицима да се увек осећају добро у школи коју похађају.

„Пред вама је још једна наставна година током које ћете стицати нова знања, вештине, али и лична својства  значајна за даље школовање и вашу будућност. На том путу образовања и васпитања, као и до сада, имаћете најбоље савезнике у својим наставницима који ће вам свакодневно и даље пружати безрезервну подршку“, навела је министарка у писму ученицима.

Она је ученицима поручила да не забораве на поштење, искреност, солидарност, толеранцију и разумевања, као и значај другарства.

„Поштујте своје наставнике, друге ученике у школи, имајте сензитивности за различитост, јер ћете тако показати да поштујете себе“, навела је министарка.

Она је истакла улогу и значај наставног особља.

„На том путу образовања и васпитања, као и до сада, имаћете најбоље савезнике у својим наставницима који ће вам свакодневно и даље пружати безрезервну подршку. Они на сваком часу и ваннаставној активности ослушкују ваше афинитете са жељом да у сваком од вас пробуде скривена интересовања и развијају ваше потенцијале радујући се сваком вашем успеху“, навела је министарка и захвалила се свим запосленима у образовном систему на ангажованости.

„Уверена сам да ћете и ову школску годину успешно реализовати. Желим вам много успеха у предстојећој 2023/2024 школској  години“, поручила је министарка просвете.

Loading