ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарка са најбољим ученицима Краљева: Ваши успеси су подстрек да још више улажемо у образовни систем

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић истакла је данас у Краљеву на свечаности поводом доделе Видовданских награда, да су ове награде које локална самоуправа додељује најбољим краљевачким ученицима симбол напорног рада, истрајности и жеље за знањем које су млади Краљевчани показали током свог школовања.

Ваша достигнућа, уложен труд и остварен успех су импресивни. Они су инспирација за све нас, да још више улажемо у образовни систем, као и да континуирано унапређујемо наставни процес“, рекла је министарка.

Ђукић Дејановић је ученицима пожелела да током даљег школовања и рада развијају и остваре све своје потенцијале, да буду креативна и покретачка снага нашег друштва.

Она је посебно захвалила граду Краљеву и његовом руководству који на прави начин схватају бригу о младима, значај подстрека и јавне похвале и изразила уверење да ће ова свечаност постати и део традиције коју ће град Краљево неговати.

На овај начин промовишемо образовање и младим генерацијама указујемо да знање представља најбољи пут до успеха“, поручила је министарка.

Видовданску награду ученицима генерације завршних разреда основних и средњих школа, као и ученицима који су освојили нека од прва три места на републичким и међународним такмичењима и смотрама додељује Градска управа Краљева.

Loading