ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарка са просветним саветницима о поступању школа у кризним ситуацијама

Mинистарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић обратила се данас на почетку онлајн обуке за просветне саветнике „Пружање подршке установама образовања и васпитања у реаговању на кризне догађаје“.

На састанку је предстаницима школских управа и просветним саветницима представљен приручник „Поступање установа образовања и васпитања у кризним ситуацијама који је израђен као подршка запосленима у систему образовања и васпитања за ефикасније суочавање са кризним догађајима, а паралелно са изменама Правилника о протоколу поступања у установи у одговори на насиље, злостављање, занемаривање, у делу правилника који се односи на процедуре поступања у кризним ситуацијама.

Садржај приручника ће бити велика подршка свим запосленима у установама образовања и васпитања“, истакла је она.

Додала је да ће Министарство просвете наставити да континуирано пружа потребну подршку.

Министарка је изразила захвалност Канцеларији Популационог фонда Уједињених нација на партнерству у процесу подршке консултаната, запосленима у Министарству просвете на посвећеном раду, као и свима који су учествовали у процесу израде овог драгоценог приручника.

Приручник су представиле шефица Одсека за људска и мањинска права у образовању др Снежана Вуковић и Михерета Фејзула, из тог Одсека. Истакле су да приручник обрађује теме као што су: психолошке реакције након кризног догађаја, прва психолошка помоћ, кризне ситуације у установама образовања и васпитања, спремност установе за суочавање са кризним догађајима, , поступање и организација живота и рада установе након кризног догађајау.

Loading