ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарка ученицима пожелела успех на завршном испиту

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић пожелела је данас свим ученицима који полажу завршни испит пуно успеха и добре резултате.

Пажљиво решавајте задатке, верујте у себе и у знања која сте стекли у току школовања. Уверена сам да ћете их успешно показати и применити. Важно је да тест радите без треме и успех сигурно неће изостати”, поручила је министарка, која је данас обишла ученике осмог разреда Основне школе “Драган Лукић” у Београду, који полажу завршни испит.

Подсетила је да ученици данас полажу тест из српског, односно матерњег језика, док их у наредна два дана очекује тест из математике и предмета који су изабрали да полажу као трећи тест. Она је додала да су ученици бирали између пет предмета – биологије, историје, географије, хемије и физике.

Министарка је захвалила ученицима и родитељима, као и запосленима у основним школама, на разумевању и подршци у овом важном процесу.

Завршни испит полаже  67.430 ученика који су завршили осми разред и одраслих који су обавезно образовање завршили по програму за функционално oсновно образовање одраслих.

Прелиминарне резултате за сва три теста ученици ће моћи да виде 22. јуна, а коначне 25. јуна, у школи и на порталу Моја средња школа. Попуњавање листа опредељења биће 26. и 27. јуна 2024.

Loading