ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарство је у планираном року завршило радове на изградњи новог објекта школе у Кривој Феји

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, односно Јединица за управљање пројектима  завршила је све уговором преузете радове на изградњи новог објекта за потребе издвојеног одељења Основне школе „Краљ Петар Први ослободилац“ у Кривој Феји  код Врања. Да би објекат добио употребну дозволу локална самоуправа је требало да током августа заврши радове на прикључку објекта на мрежу електродистрибуције.

С обзиром да ти радови нису завршени, пре почетка школске године одржана је хитна седница Наставничког већа на којој је директор школе Иван Стошић наложио одељенским старешинама да обавесте родитеље о одлагању почетка наставе, неколико њих је обавестио лично директор. Ипак,  неколико ученика је 01. септембра  дошло до школског дворишта, па претпостављамо да, иако се ради о малој сеоској средини, нису били информисани  о померању почетка школске године.

Просветна инспекција је у понедељак 04. септембра обавестила Министарство да радови нису завршени и да је одложен почетак наставе. С обзиром да је претходних пет година настава извођена у адаптираним просторијама Самачког дома, помоћница министра за предшколско и основно образовање Весна Недељковић је обавестила директора школе да се и ова школска година почне управо у тим просторијама док нова зграда не добије употребну дозволу. Министарство је добило чврсто уверење од Града Врања да ће радови бити завршени у што скоријем року. Јутрос у 9.часова почела је настава у просторијама Самачког дома. Настави нису присуствовала сва деца јер су, према речима директора, поједини родитељи одбили да пошаљу децу у школу.

Изненађује нас чињеница да је да су само новинари две медијске куће имали сазнања  о „могућем великом инциденту“, а да о истом није било обавештено Министарство.  Зар је могуће да нико не види новац које је држава уложила за добробит деце тог сеоског подручја. У издвојено одељење у Кривој Феји уложено је 400 хиљада евра. Зашто је и коме  у интересу да  измишља „случај“ тамо где не постоји, и то у години у којој је  реконструисано скоро 400 школа, када је први пут уложен велики новац у побољшање услова у којима се школују наша деца. Коментар да су деца уместо у школском дворишту  чекала испред кафане је у најмању руку злурад,  јер се ради о мало сеоском подручју у коме су многи објекти близу школе.

Loading