ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарство на Међународном сајму „Путокази“

Министарство просвете, науке и технолошког развоја на 13. Међународном сајму образовања „Путокази“ у Новом Саду представило је примену информационо-комуникационих технологија и модел дуалног образовања.

Од 8. до 10. марта на штанду Министарства на  непосредан начин и кроз конкретне примере представљени су предузетништво у школама,  различити модели дуалног образовања, ученичке компаније и примена савремене технологије у настави.

На штанду су се представиле: Техничка школа „9.мај“ из Бачке Паланке, Прва крагујевачка гимназија из Крагујевца,  Хемијско – технолошка школа из Суботице, Школски центар „Никола Тесла“ из Вршца, Гимназија „Свети Сава“ из Пожеге, Техничка школа „Иван Сарић“ из Суботице, Електротехничка школа „Никола Тесла“ из Панчева и  Пожаревачка гимназија из Пожаревца.

Посетиоцима Сајма школе су приказале проверене моделе развоја ученика, који ће по завршетку средњошколског образовања, гимназијског или стручног, бити спремни да знања стечена у школи користе у сложеним условима живота и рада.   Такође, посетиоци су сазнали и на који начин је могуће учити и развијати  компетенције на креативан и занимљив начин.

Другог дана сајма, одржана је  трибина под називом „Новине у средњем образовању“ на којој су представљени нови концепти образовања.

Loading