ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарство просвете, науке и технолошког развоја „шампион отворених података“

Министру Младену Шарчевићу и Министарству просвете, науке и технолошког развоја уручена је данас награда  „Шампион отворених података – Искра за будућност“  у категорији републичких органа, коју додељује Канцеларија за информационе технологије и електронску управу.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић на конференцији о подацима и е-Управи „Искра за будућност“ у Палати Србије честитала је министру Шарчевићу на награди.

Желим да се захвалим шампионима отворених података. Данас додељујемо шест награда, а пре свега, Министарству просвете, науке и технолошког развоја. Министре Шарчевићу. ваше министарство је институција која је на републичком нивоу отворило највише податка. Само тако наставите, поручила је председница Владе.

На скупу поводом обележавања Дана отворених података , на којем су уручене и друге награде за „шампионе у отварању података“, учествовали су и директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Михаило Јовановић, амбасадорка Велике Британије у Србији Шан Меклауд и стална представница УНДП-а у Србији Франсин Пикап.

Loading