ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарство просвете, науке и технолошког развоја спремно да још више ради на унапређивању права деце

Представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја разговарали су данас у Београду са делегацијом међународне организације Сејв д чилдрен (Save the Children) за северозападни Балкан,  Сејв д чилдрен  Краљевине Норвешке и Италијео и Центра за интерактивну педагогију.

Циљ ове посете био је упознавање донаторских организација  из Краљевине Норвешке и Републике Италије са системом образовања и васпитања Републике Србије, са посебним акцентом на заштиту права детета која припадају осетљивим групама: мигрантима, деца са сметњама у развоју и ученицима који припадају ромској националној мањини.

Представница Министарства просвете, науке и технолошког развоја др Снежана Вуковић говорила је о постојећим  програмима  и пројектима које то министарство реализује са канцеларијом Сејв д чилдрен за северозападни Балкан и партнерским институцијама.

Она је представила и  резултате пројекта „ Доступно образовање девојчица и дечака Рома“ и говорила о препорукама Комитета за права детета Уједињених нација које су упућене Републици Србији, као и спремности министарства да ради на њиховој реализацији и унапређењу, уз адекватну подршку међународних партнера.

Представнице хуманитарне организације из Краљевине Норвешке и Италије изразиле су спремност да још активније раде на унапређењу сарадње са Републиком Србијом и Министарством просвете, науке и технолошког развоја у области заштите права детета.

Loading