ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило препоруке високошколским установама

У циљу подршке студентској заједници, а имајући у виду околности изазване епидемијом заразне болести COVID-19 у претходне две године, Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило је низ препорука високошколским установама.

Високошколским установама препоручено је да студенти и са мање од 60 ЕСПБ имају право уписа у наредну годину студија у статусу буџетског студента само уколико није попуњен укупан број расположивих буџетских места.

Министарство је такође препоручило високошколским установама да прилагоде динамику измиривања студентских обавеза према високошколским установама и омогуће уплату износа школарине у више рата.

Препоруке су и да се студентима завршних година студија основних студија омогући упис до 90 ЕСПБ бодова, да се продуже рок за упис на мастер студије за две недеље, а за упис на докторске студије за месец дана, као и да се омогуће минимум два „апсолвентска“ рока.

Раније ове недеље Министарство је препоручило да се студентима који су уписани по Болоњи, а којима је истекао рок за завршетак студија у двоструком, односно троструком броју школских година, на лични захтев, продужи студирање за још једну школску годину.

Погледајте: Препоруке Министарства просвете, науке и технолошког развоја упућене високошколским установама.

Loading