ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарство просвете подржава едукативну платформу „Безбедни клинци“

Едукативна платформа „Безбедни клинци“ о безбедној употреби интернета коју је подржало и Министарство просвете, науке и технолошког развоја представљена је данас у Београду.

Представница Министарства просвете Биљана Лајовић оценила је да је интернет постао неизоставан део свакодневице а је један од главних циљева министарства одговарајућа обука ученика, наставника и родитеља како би се обезбедила безбедност деце на интернету.

И деца и млади су у прилици су да  користе све његове предности, али не сагледавају недостатке и потенцијалне опасности, истакла је она.

У времену када интернет нуди бројне могућности, али и опасности, циљ пројекта компаније Вип мобиле је да пружи подршку родитељима у све интензивнијем процесу дигитализације.

Креирањем платформе Безбедни клинци показујемо да смо компанија која на првом месту брине о породици и породичним вредностима. Желимо да родитељима пружимо адекватну едукацију и подршку у одрастању њихове деце у дигиталном свету, где треба да буду безбедни клинци. Уз то, нудимо савете и информације о алатима и уређајима који им у томе могу помоћи, рекао је генерални директор Вип мобиле Србија и А1 Словенија Дејан Турк.   

У изради садржаја за платформу учествовали су стручњаци Педагошког друштва Србије који су дали важне савете на тему безбедности деце на интернету.

У складу са брзином развоја интернета и дигитализације, наш циљ је адекватна едукација оних који највише проводе времена с децом, а то су пре свега родитељи и наставници. Њима је на платформи понуђен релевантан, едукативан и занимљив садржај с циљем препознавања потенцијалних опасности у дигиталном окружењу, али и начина како им могу помоћи да их избегну или реше, казала је председница Педагошког друштва Србије Наташа Стојановић.

Она је казала да су креиране и онлине сесије чији је циљ дигитално описмењавање које води ка заштити деце на интернету.

Током следеће године у оквиру овог партнерства реализоваћемо и велики број едукативних радионица за родитеље и наставнике широм Србије, на тему безбедности деце на интернету, навела је Стојановић.

Loading