ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарство просвете подржава наставак пројекта „Школе за 21. век“

Министарство просвете, науке и технолошког развоја подржаће наставак регионалног пројекта „Школе за 21. век“, јер омогућава основцима да савладају дигиталне вештине, вештине решавања проблема и критичког размишљања, поручио је данас министар просвете Младен Шарчевић.

На данашњем састанку са амбасадором Велике Британије у Србији Денисом Кифом и директорком Британског савета за Западни Балкан Клер Сирс, Шарчевић је истакао да ће министарство до краја недеље формирати мултисекторски тим који ће бити задужен за што бржу и ефикаснију реализацију пројекта.

Министар је захвалио Влади Велике Британије што проширује програм „Школе за 21. век“ и додао да ће Министарство просвете бити добар партнер.

Како је објаснила директорка Британског савета Клер Сирс, вредност пројекта за регион Западног Балкана износи десет милиона фунти и урађен је по угледу на пројекат који је већ спроведен у Британији.

Она је додала да је пилот пројекат био успешан, да су деца увидела значај критичког размишљања, као и да су девојчице показале веће интересовање за науку.

Дигиталне вештине се најбоље уче кроз формално образовање, закључила је Сирс.

 

Loading