ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарство просвете представља установе образовања на Сајму образовања „Путокази“ у Новом Саду

Министарство просвете представиће на свом штанду на предстојећем Сајму образовања „Путокази“, који се одржава од 21. до 23. марта 2024. године у Новом Саду, предшколске установе, основне, средње и музичке школе примере добре праксе, док су у светлу предстојећег завршног испита за ученике основних школа и уписа у средње школе организован Инфо кафе кутак за све посетиоце Сајма.

Првог дана сајма своја достигнућа и таленте представиће деца из вртића и основних школа и то из Предшколске установе „Радосно детињство“, Основне школе „Јован Поповић“ и Музичке школе „Исидор Бајић“ из Новог Сада, Основне школе „Матија Губец“ из Доњег Таванкута, Основне школе „Петефи Шандор“ из Бечеја, Основне школе „Јован Поповић“ из Чоке, Школе за основно и средње образовање са домом „Вук Караџић“ из Сомбора, Основне школе „Петар Кочић“ из Накова, Основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Сремске Митровице и Основне школа „Први октобар“ из Ботоша.

Други дан сајма је предвиђен за средњошколце и њихове наставнике. Представиће се Школа унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“ из Сремске Каменице, Гимназија „Сава Шумановић“ из Шида, Машинска школа „Радоје Дакић“ из Београда, Основна и средња школа „9. мај“ из Зрењанина и Средња стручна школа из Крагујевца.
Истог дана у поподневним часовима Завод за вредновање васпитања и образовања представиће резултате истраживања о специјализованим одељењима за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику.

У сусрет завршном испиту и упису у средње школе биће представљена платформа еВежбаоница за припрему завршног испита на крају основне школе, а заинтересовани ученици могу сами да испробају могућности еВежбаонице. Oдговоре на питања о упису у средње школе ученици, али одрасли могу да добију у оквиру Инфо кафе кутка.

Трећег дана на штанду Министарства просвете биће настављене информативне радионице о завршном испиту и упису у средње школе, a Фондација Темпус представиће студентима могућности које пружају програми Еразмус+ и CEEPUS, као и о иницијатива „Студирај у Србији”.

ПОГЛЕДАЈТЕ ДЕТАЉАН ПРОГРАМ НА ШТАНДУ МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ НА САЈМУ ОБРАЗОВАЊА „ПУТОКАЗИ“ У НОВОМ САДУ

 

Loading