ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарство сагледава законску регулативу у циљу њеног унапређивања

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, од почетка овог мандата, ради унапређења система образовања и васпитања, разговара са свим актерима, сарадницима о сваком сегменту образовно-васпитног система. Теме које се на тим састанцима покрећу су различите и врло често се међу њима искаже и потреба за изменама одређених закона.

На редовном састанку са издавачима, у оквиру тачке Разно, поједини издавачи су покренули питање измене Закона, будући да је важећи Закон о уџбеницима усвојен 2018. године. Представници Министарства, с обзиром на изнето на том састанку, замолили су учеснике састанка да се писаним путем обрате Министарству и доставе своје предлоге које чланове Закона, по њиховом мишљењу, је потребно мењати.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја није иницирало измене Закона о уџбеницима, већ како и стоји у допису, генерално сагледава законску регулативу у циљу њеног унапређивања. Исказивање интересовања актера ван Министарства, писаним путем не значи нужно ни да ће се одлука о измени Закона донети, већ да смо заинтересовани да сагледамо све проблеме који се изнесу пред нас и да настојимо да исте решимо.

Уколико Министарство и почне да размишља о измени Закона о уџбеницима, јавност, како интерна, тако и екстерна, биће благовремено обавештена и неће се радити ништа брзоплето.

Loading