ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарство се придружило кампањи „Заједно против рака грлића материце – ХПВ не“

У циљу подизања свести о значају имунизације Министарство просвете, науке и технолошког развоја придружило се кампањи „Заједно против рака грлића материце – ХПВ не“ коју су покренули удружење „Родитељ“, Министарство здравља и Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут”.

Државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја проф.др Ивица Радовић изјавио је да почетак бесплатне имунизације деце против обољења изазваних хуманим папилома вирусом (ХПВ) има огроман значај, јер је тај вирус одговоран за изазивање тешких обољења као што је рак грлића материце.

Он је, на конференцији за новинаре поводом почетка бесплатне имунизације том вакцином, истакао да је поносан што ће деца у Србији бити у прилици да, као и њихови вршњаци у региону, буду заштићени од болести које изазива тај вирус.

Веома је важно да родитељи добију све информације и одговоре на питања. Управо из тог разлога Министарство се прикључило овој акцији, јер школе јесу један од канала комуникације са родитељима“, поручио је државни секретар.

Loading