ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министри Ружић и Мемић разговарали са студентима

Министар просвете Бранко Ружић и министар туризма и омладине Хусеин Мемић разговарали су данас са представницима Студентске конференције универзитета Србије (СКОНУС) и Студентске конференције академија и високих школа Србије о темама важним за студенте.

Министри су истакли досадашњу добру сарадњу са студентским организацијама и да је циљ оваквог дијалога да се изнедре нове идеје за подршку студентима током школовања. Један од важних предуслова је и наставак укључивања представника студената у сва тела која доносе одлуке које су важне за студенте.

Ружић је навео да је једна од тих институција и Национални савет за високо образовање и да треба разговарати о начину учешћа представника студената у том телу.

Када је реч о изменама Закона о високом образовању, министар је студентима пренео да се изменама Закона о високом образовању планира продужетак рока за завршетак студија за такозване старе студенте за још три године.

Министар туризма и омладине Хусеин Мемић истакао је да је тренутно у току припрема новог Закона о младима за који се очекује да буде у скупштинској процедури до краја године. Министар Мемић је охрабрио представнике студената да као чланови радне групе дају своје предлоге и активно учествују у процесу.

Председница СКОНУС-а Маргарета Смиљанић изнела је данас министрима неке од предлога измена Закона о високом образовању и Закона о младима. Навела је да је важно да системским учешћем свих установа радимо на проналаску најбољих решења за студенте.

Loading