ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министру презентован извештај о затеченом стању у Београдској пословној школи и Високој школи струковних студија у Блацу

Савет који је преузео привремено управљање Академијом пословних струковни студија Београд која је настала спајањем Београдске пословне школе и Високе школе струковних студија из Блаца одржао је данас у Београду састанак на коме је представљен записник о затеченом стању у тим установама.

Вршилац дужности директора Академије Саша Бован информисао је Савет, као и министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића, државног секретара Виктора Недовића и помоћника министра просвете за високо образовање Бојана Тубића о финансијском стању у тим установама.

Урађен је пресек стања и у Блацу и у Београду. Постоји записник о затеченом стању. Постоји неколико проблема које треба брзо решавати, рекао је он и додао да је в.д директора сада преузео пословање.

 Он је додао и да су предузете мере да се изврши упис Академије у регистар.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је претходних дана Београдску пословну школу и Високу школу струковних студија у Блацу и оценио да је стварање Академије пословних струковних студија Београд најбоље решење и за професоре и за студенте.

На данашњем састанку министар је изразио задовољство брзином рада формираног Савета и в.д директора Академије. Он је додао да ће капацитет овог Савета бити повећан формирањем проширеног Савета у коме ће бити и представници КАССС и других институција.

Loading