ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Mts app конкурс поново окупља средњошколце програмере

Компанија Телеком Србија покренула је 14. циклус mts app конкурса који даје прилику средњошколцима из специјализованих одељења за математику, информатику и рачунарство да осмисле и развију мобилне апликације са практичним и друштвено корисним решењима.

У оквиру конкурса, средњошколци имају могућност да се организују у тимове и уз подршку својих професора – ментора током два месеца раде на програмирању апликација које имају за циљ да унапреде живот у заједници и олакшају комуникацију. У том процесу, ученици додатно развијају своје знање и способности и унапређују рад у тиму, а поред професора, на располагању имају и подршку запослених у Телекому Србија.

Будући да се конкурс, у организацији m:tel BiH и m:tel CG, истовремено реализује и у Босни и Херцеговини и Црној Гори, победнички тимови из све три земље, у наредном нивоу такмичења, сусрећу се у Регионалном app изазову и надмећу у конкуренцији за главну и специјалну награду за иновативност.

Поред прилике да унапреде своје знање и способности, додатни подстицај за ученике представљају вредне награде, као и посета некој од престижних европских конференција на тему савремених технологија, дигиталних комуникација и дизајна.

Пријаве тимова и идеја отворене су до 27. новембра 2024. године, док је рок за предају готових апликација 29. јануар 2025. године.
До сада је у оквиру мтс апп конкурса 213 тимова представило чак 220 мобилних апликација, што указује на значајан допринос овог програма у развоју дигиталних вештина младих.

Mts app конкурс део је програма “Покрећемо покретаче,” иницијативе Телекома Србија покренуте у циљу пружања подстицаја појединцима и институцијама у креирању позитивних промена у свом окружењу.
Више информација о mts app конкурсу можете пронаћи на сајту Телекома Србија.

Loading