ЋИРИЛИЦА | LATINICA

MTU реконструише радионицу Техничке школе у Старој Пазови

Помоћница министра просвете за дуално образовање и васпитање проф. др Габријела Грујић обишла је Техничку школу у Старој Пазови са директором немачке авио компаније „MTU Maintenance Srbija“, Рајнером Бекером, представницима те компаније, Ваздухопловне академије, локалне самоуправе и директором Техничке школе, Сашом Ђекићем. Том приликом разговарало се о учешћу MTU у реконструкцији и опремању радионице школе најсавременијом опремом, која ће се користити за реализацију дуалног формалног образовања, али и за потенцијалне обуке у неформалном образовању.  

Помоћница министра је истакла да ће се у Техничкој школи у школској години 2021/22. години реализовати дуални образовни профили бравар – заваривач и оператер машинске обраде.

 Наши ученици имаће прилику да уче на најсавременијој опреми. Када заврше формално образовање по дуалном моделу реализације наставе, биће одмах спремни да уђу у производни процес ове угледне компаније“, рекла је Грујићева.

Директор MTU Рајнер Бекер нагласио је да је та компанија заинтересована за развој Сремског округа и Старе Пазове и да је уложено милион и по евра у реновирање Техничке школе. „MTU Maintenance Srbija“ користи напредну технологију за коју је потребан стручни кадар, због чега и улаже у образовање и обуке како младих, тако и одраслих.

Велику подршку овом инвеститору пружила је локална самоуправа, која је израдила пројекат за реконструкцију радионице Техничке школе.

Loading