ЋИРИЛИЦА | LATINICA

На Државном универзитету у Новом Пазару обука за стицање компетенција из босанског језика

Министарство просвете, науке и технолошког развоја дало је сагласност да се на Државном универзитету у Новом Пазару реализује обука за стицање компетенција из босанског језика са методиком за васпитаче у предшколским установама и наставнике разредне наставе и босанског језика за наставнике предметне наставе и стручне сараднике у основним и средњим школама .

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић, приликом јучерашње посете Државном универзитету у Новом Пазару,навео је да ће се обука

изводити у оквиру програма целоживотног учења, а на крају обуке биће додељивани сертификати који ће при запошљавању служити као доказ познавања босанског језика.

Ректор Државног универзитета проф. др Миладин Костић је истакао да је ова високошколска установа спремна да у договору са Министарством реализује поменути програм, који, као и сви остали студијски програми, има циљ да одговори актуелним потребама за кадровима, како у региону, тако и у Републици Србији у целини.

Обилазећи Државни универзитет у Новом Пазару, министар Вербић је рекао да „на примеру Државног универзитета у Новом Пазару, који је од оснивања интегрисан и интензивно се развија, можемо да извучемо бројне поуке за реформу високог образовања јер таква организациона структура има бројне предности“.

Ректор Костић је нагласио да је квалитет образовања приоритет Државног универзитета у Новом Пазару и да се због тога константно поклања пажња проширењу просторних капацитета и набавци савремене лабораторијске опреме.

Loading