ЋИРИЛИЦА | LATINICA

На Палићу се гради највеће студентско одмаралиште на Балкану

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић обишао је студентско одмаралиште на Палићу, које се гради на иницијативу Министарства просвете, науке и технолошког развоја.
На површини од око 4.5 хектара гради се десет смештајних објеката, који ће моћи да приме око 750 академаца, а неће изостати ни спортски терени и други садржаји.
-Градимо највеће студентско одмаралиште, не само у Србији, већ на Балкану. То ће побољшати услове нашег високог образовања, али и отворити могућност за образовни туризам. Палић изградњом овог одмаралишта може постати центар одржавања летњих кампова и окупљања младих из целе Европе – рекао је министар Вербић, приликом данашњег обиласка градилишта. Он је истакао да ћемо сигурно имати најсавременији студентски центар у коме ће студенти боравити по повлашћеним ценама.
Поред Авале и Златибора, Палић ће бити трећа дестинација у нашој земљи која ће већ 2017. године отворити врата студентима из целог региона. Одмаралиште се гради на иницијативу Министарства просвете а до сада је уложено око 350 милиона динара, који су обезбеђени из кредита Еветске банке за обнову и развој.
Обиласку радова присуствовали су помоћник министра за ученички и студнетски стандард и инвестиције мр Љубиша Антонијевић, директор студентских одмаралишта и опоравилишта “Београд” Раде Дабетић, управник одмаралишта Лазо Буха и представници извођача радова.

Loading