ЋИРИЛИЦА | LATINICA

На Сајму образовања у Казахстану велико интересовање за иницијативу „Студирај у Србији“

На Сајму образовања (Education & Career 2019 Exhibition) одржаном од 4. до 6. априла у Алматију у Казахстану представници Фондације Темпус представили су иницијативу „Студирај у Србији“.

Штанд „Студирај у Србији“ током три дана посетило је око 250 посетилаца. Од тог броја, највише је било ученика завршних разреда средње школе и њихових родитеља, који су се интересовали за могућности студирања и то првенствено у области информационих технологија, медицине, међународних односа и језика, а било је и студената које су занимале мастер и докторске студије у Србији.

Учесници сајма, први пут су били у прилици да се упознају са могућностима студирања у Србији, а свим заинтересованима су пружене детаљне информације о свим нивоима студија и доступним програмима српских универзитета. Подељени су и промотивни материјали на енглеском језику.

Поред тога, на сајму је било контаката и са високошколским установама из Казахстана и Русије чији представници су били заинтересовани за сарадњу са високошколским установама из Републике Србије.

Посетиоци штанда „Студирај у Србији“ били су задовољни могућностима за студирање које нуди Србија и показали интересовање да наредне године наставе школовање на неком од универзитета у Републици Србији.

Ово је био 20. по реду  Сајам образовања у Алматију.

Loading