ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Национални дан давања обележен у ОШ „Бошко Буха“

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетили су данас ОШ „Бошко Буха“ у Београду поводом Националног дана давања који се ове године обележава под слоганом „Школа добрих људи“.

У кампањи поводом Националног дана давања прикупљено је 7,6 милиона динара за набавку опреме, „пчелица“ – би ботова, рачунара, интерактивних табли и пројектора, како би се најмлађима у 30 општина и 60 школа обезбедило образовање у складу са најмодернијим трендовима и учење на занимљив и креативан начин.

Министар Младен Шарчевић рекао је су улагања у просвету значајно повећана у последње три године и да је образовни систем у Србији за кратко време доживео процват.

Он је навео и да је свако доброчинство добро дошло, као и да су многе друштвено одговорне компаније укључене од самог почетка и да су помагале донирајући рачунаре, спортску опрему и друге неопходне ствари.

Осим улагања у инфраструктуру, опрему ту су улагања и у кадрове кроз различите видове обуке који се раде у сарадњи са заводима, Уницефом, Унеском и другим организацијама, казао је он и нагласио да се сва улагања у просвету вишеструко враћају

Премијерка Ана Брнабић оценила је да захваљујући најмодернијој опреми деца кроз игру могу да размишљају алгоритамски и уче.

Брнабић је оценила да је Национални дан давања прилика да се сви заједно – влада, цивилни сектор, грађани, појединци, медији уједине око вишег циља.

Обележавању другог Националног дана даривања у ОШ „Бошко Буха“ која се од оснивања бави образовањем и васпитањем деце са сметњама у развоју, присуствовали су и представнице УСАИД-а Kимберли Розен и Српског филантропског форума Драгана Јованчевић, директор Kанцеларије за информационе технологије Михаило Јовановић.

Национални дан давања је успостављен на иницијативу Српског филантропског форума у оквиру Пројекта који финансира УСАИД, а реализује Kоалиција за доброчинство, на челу са Фондацијом Ана и Владе Дивац.

Loading