ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Национални дијалог о ревизији Оквира за праћење инклузивног образовања на локалном нивоу.

Министарство просвете је уз подршку пројекта „Учимо сви заједно“ организовало национални дијалог о ревизији Оквира за праћење инклузивног образовања на локалном нивоу.

Шефица одсека у Сектору за људска и мањинска права у образовању др Снежана Вуковић истакала је да је Министарство просвете организује дијалог о јавним политикама на ову тему у циљу унапређивања система за праћење инклузивног образовања на локалном нивоу.

Локалне самоуправе су важне за реализацију и развој образовних политика, јер се оне спроводе и практикују на локалном нивоу. Такође, локалне самоуправе су простор за изградњу међуресорне сарадње“, рекла је Вуковићка и додала да је настојање Министарства просвете да обезбеди разумевање инклузивног образовања свих који управљају образовањем, као и између различитих актера на локалном нивоу.

Она је нагласила да је у циљу адекватног прикупљања релевантних података о имплементацји инклузивног образовања на територији јединице локалне самоуправе Министарство je сада и ревидирало Оквир за праћење инклузивног образовања који је припремио СИПРУ тим за мониторимг на локалном нивоу.

Очекујемо да од учесника овог дијалога добијемо повратне информације о ревидираном Оквиру у циљу његовог унапређења“, поручила је Вуковићка.

Данашњем националном дијалогу су представници Делегације ЕУ, УНИЦЕФа, Министарства државне управе и локалне самоуправе, Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, Завода за унапређивање образовања и васпитања, представници школских управа, локалних самоуправа,представници цивилног друштва а данашњи скуп је водио тим Института за психологијy.

Loading