ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Национални Еразмус+ информативни дан

Посебни саветник министра Гордана Косановић учествовала је данас на скупу Национални Еразмзус+ информативни дан. У говору пред 200 колега, представника образовно-васпитних установа из целе Србије, истакла је допринос овог програма променама у образовању.

Значај Еразмус+ је у томе што мобилност и стратешка партнерства подржавају развој, размену и примену иновативних пракси и продукују заједничке иницијативе које унапређују наставни процес и доприносе професионалном развоју наставника. У том смислу, изражена је и захвалност  Фондацији Темпус, која предано већ 15 година кроз овај програм помаже министарству и представља једног од вредних партнера на истом задатку.         `

Значајна новина је што од конкурсног рока за 2018. годину, предшколске установе, школе и друге установе и организације за образовање одраслих, могу да учествују у пројектима стратешких партнерстава у улози координатора. Косановић је позвала присутне да конкуришу и узму учешће у пројектима сарадње и на тај начин унапреде наставну и ваннаставну праксу установа у којима раде, својих колега и система уопште.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Фондација Темпус су препознали потребу да се учине видљивијим национални приоритети у образовању, како би пројекти били у складу са потребама и стратегијом образовања у Србији.

У ту сврху, представљени су приоритети у оквиру свих циклуса доуниверзитетског образовања.

Loading