ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Награде за пројекат „Покренимо нашу децу“

Програм „Покренимо нашу децу“, који Аква Вива, бренд компаније Kњаз Милош, спроводи у школама на националном нивоу, освојио је две престижне награде на глобалном конгресу индустрије воде у Барселони.

Осим награде за најбољи друштвено одговорни пројекат, програм „Покренимо нашу децу“ освојио је и специјалну, златну награду, као апсолутни победник у свим такмичарским категоријама. Златна награда по први пут је установљена ове године управо због програма „Покренимо нашу децу“, којим се уводи додатна свакодневна физичка активност за ученике од 1. до 4. разреда у свих 1206 основних школа у Србији.

Програм „Покренимо нашу децу“ Аква Вива реализује у партнерству са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Српским савезом професора физичког васпитања и спорта. Циљ програма јесте превенција лошег држања, неактивног стила живота и гојазности код деце.

Веома смо поносни, јер је приликом уручења награда програм „Покренимо нашу децу“ представљен као велики пројекат који дотиче важну друштвену тему и подстиче изградњу здравог стила живота код деце. Наша изузетна сарадња са Министарством просвете омогућила је да програм „Покренимо нашу децу“ постане део активног школског дана у нашој земљи, а такву сарадњу интернационална јавност је препознала и похвалила. Kомпанија Kњаз Милош и бренд Аква Вива свакако ће наставити да мењају навике наше деце и помажу да се породица развија на здравим основама, рекао је Милош Стојисављевић, генерални директор компаније Kњаз Милош.

 

Захвални смо што у компанији Kњаз Милош имамо доброг корпоративног партнера, који заједно са Министарством просвете, науке и технолошког развоја улаже у младе нараштаје и гради здраво друштво и бољу будућност. Поносан сам на нашу сарадњу и позитивне промене у свакодневним физичким активностима код деце у основним школама у Србији, рекао је министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић.

Након веома успешне иницијалне фазе, програм „Покренимо нашу децу“ наставља се и у школској 2017/2018. години, увођењем нових модела вежби. Актуелан је и наградни конкурс, на којем право учешћа имају све основне школе у Србији, које редовно и правилно примењују вежбе из програма „Покренимо нашу децу“. Изабраних 36 школа Аква Вива ће почетком следеће године наградити вредном опремом за фискултуру, коју ће користити и будуће генерације, као и путовањима за учитеље и ђаке.

На 14. глобалном конгресу индустрије флаширане воде у Барселони учестовало је више од 100 компанија из 23 земље, а награде су додељиване у 12 категорија које су укључивале креативност, иновативност, маркетинг, друштвену иницијативу и заштиту животне средине.

У конкуренцији са највећим светским брендовима, експерти из индустрије, чланови жирија, програм „Покренимо нашу децу“ оценили су највишим оценама и коментарисали на следећи начин:

• Велика кампања за унапређење здравља деце, широк спектар различитих активности
• Одлична иницијатива на националном ниову уз учешће свих школа и подршку Министарства просвете
• Фантастичан програм који излази у сусрет правим потребама – показује стварну посвећеност кроз обуке и подршку наставницима, а национална покривеност прави је успех
• Врло упечатљиво, добро осмишљено – водичи за вежбање за наставнике одлична су идеја – са реалистичним циљевима, што ће донети добре резултате за генерације које долазе
• Обожавам овај програм! Једноставна, брилијантна и релевантна идеја, како би се деца покренула и како би се утицало на здравствене проблеме у земљи. Одлични резултати
• Изврсна кампања која се бави важном темом дечије гојазности, 100 одсто кредибилна, са импресивним резултатима.

Loading