ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Награђени заслужни за афирмацију и реализацију „Кроса кроз Србију“ и „Кроса у дијаспори“

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић уручила је данас признања институцијама и појединцима за допринос афирмацији и реализацији манифестације „Крос РТС-а“, чији је Министарство просвете покровитељ дуги низ година.

Том приликом министарка Ђукић Дејановић је изјавила да је „Крос РТС-а“ постао један од стожера окупљања ученика из Србије и дијаспоре, као и да доприноси афирмацији атлетског спорта, образовања и културе.

Ова спортско – едукативна манифестација је највећа ове врсте у Европи. До сада је кроз циљ ове манифестације прошло 8, 5 милиона различитих учесника“, рекла је министарка и нагласили да су ђаци, наставници и директори школа били темељ Кроса „Кроз Србију“ и Кроса „У дијаспори“.

Она је истакла да Министарство просвете од самог почетка подржава ову манифестацију и све активности које се које се реализују у оквиру ње, као што су „СтрипФест“ у Бијељини и „ИКТ ФилмФест“ у Новом Пазару.

Ђукић Дејановић је честитала свим учесницима кроса, као и добитницима признања и изразила уверење да ће и наредни 34. „Крос РТС“ бити успешан.

На „Кросу кроз Србију“ ове године учествовало је више од 411.000 ученика, а на кросу „Кросу у дијаспори“ више од 11.000 њих.

Loading