ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Наградни конкурс за основце од 5. до 8. разреда под називом „Идемо у Париз, Срећко и Фриж те воде на Олимпијске игре!“

Министарство просвете, Олимпијски комитет Србије и Амбасада Републике Француске у Републици Србији у циљу промоције олимпијских вредности међу ученицима основних школа приређују наградни конкурс под називом „Идемо у Париз, Срећко и Фриж те воде на Олимпијске игре!“ .

Право учешћа на Конкурсу имају ученици јавних и приватних основних школа које остварују национални програм за узраст од петог до осмог разреда, као и страних установа на територији Републике Србије које остварују програм за узраст од петог до осмог разреда.

Услов за учешће на Конкурсу стичу ученици који доставе рад на тему „Идемо у Париз, Срећко и Фриж те воде на Олимпијске игре!“ у категорији:

  • ликовна култура – израда ликовног рада у формату А3 у техници по избору;
  • радови треба да кроз спорт прикажу дух олимпизма, који подразумева животне вредности као што су изузетност, пријатељство и поштовање;
  • обавезни елементи који треба да се нађу у раду су Срећко, маскота Олимпијског тима Србије и Фриж, маскота Олимпијских игара Париз 2024.

Учесник може учествовати на Конкурсу са само једним радом. Креиран рад не сме бити преузет са интернета и не сме кршити ауторско право, односно право интелектуалне својине или неко сродно право другог лица.

Учесници конкурса ће у периоду од 24.1.2024. године до 5.2.2024. године, предавати наставницима предметне наставе:

  • готове радове (на полеђини рада навести име и презиме ученика, разред и одељење, место и назив школе коју похађа и контакт телефон) и
  • обавезну сагласност родитеља или другог законског заступника детета, писану на полеђини рада, да се подаци достављени приликом конкурисања користе за потребе реализације Конкурса.

Наставници врше одабир до 10 најбољих радова и најкасније до 8.2.2024. године достављају их надлежној школској управи, са назнаком:

 За наградни конкурс: „Идемо у Париз, Срећко и Фриж те воде на Олимпијске игре!“

Након извршене селекције свака школска управа врши избор до 10 најбољих радова и доставља их Министарству просвете најкасније до 14.2.2024. године на адресу:

Министарство просвете

Сектор за предшколско и основно образовање и васпитање

За наградни конкурс: „Идемо у Париз, Срећко и Фриж те воде на Олимпијске игре!“

 Немањина 22-26

    11000 Београд

Министарство просвете врши одабир најбољих 60 радова и до 23.2.2024. године, доставља их на разматрање Централној комисији.

Наградни фонд ће се састојати од следећих награда:

 Пут, смештај и боравак на Олимпијским играма 2024. године и то превоз авионом у пратњи једног родитеља, смештај у Лилу (на бази два ноћења са доручком) и одлазак на један кошаркашки меч у Лилу од чега:

  • Амбасада Републике Француске покрива трошкове 6 повратних возних карата на релацији Париз – Лил, локални транспорт од аеродрома Шарл де Гол до железничке станице у Паризу и назад, локални транспорт од железничке станице у Лилу до смештаја у којем ће бити смештени победници са пратњом,  смештај за освајаче прва три места на конкурсу и њихову пратњу, као и 6 улазница за по једну утакмицу у мушкој или женској конукуренцији на олимпијском кошаркшаком турниру у Лилу дана 28. јула 2024. године.
  • Олимпијски комитет Србије покрива трошкове 6 повратних авионских карата у економској класи за освајаче прва три места на конкурсу и по једног родитеља у њиховој пратњи на релацији Београд – Париз.

За сва питања заинтересовани се могу обратити електронском поштом на адресу: osnovno@mpn.gov.rs

ПРЕУЗМИТЕ:

Loading