ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Најављено проширење пројекта Школа за 21. век

Државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја Ана Ланговић Милићевић разговарала је данас са директорком Британског Савета Клер Сирс (Clear Sears) о пилот пројекту „Школа за 21. век“ који се спроводи у 10 школа у Србији.

Директорка Британског Савета Клер Сирс рекла је да је задовољна повратним информацијама добијеним од ученика и наставника чије су школе укључене у овај пројекат.

Уз ваше одобрење и сагласност прешли бисмо на другу фазу пројекта и проширили број школа на 20 до 30, навела је она и додала да је прошле године за пројекат аплицирало више од 200 школа.

Ана Ланговић Милићевић навела је да Министарство просвете подржава ту иницијативу.

Надамо се да ћемо повећати број школа у пројекту на обострано задовољство, додала је она.

Школе за 21. век је регионални програм подршке Британског Савета за развој капацитета школа у земљама Западног Балкана како би својим ученицима омогућиле да стекну вештине које су од суштинског значаја за остваривање позитивног доприноса култури и привреди 21. века.

Састанку је присуствовао и помоћник министра за дигитализацију у просвети и науци Саша Стојановић и представници Амбасаде Велике Британије у Београду.

Loading