ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Најбољи едукатори Србије

Признања најбољим едукатора Србије, који су крајем прошле године објављени на сајту www.zivojinmisic.rs свечано су додељена у понедељак, 9. марта.

Пројекат „Најбољи едукатори Србије“ прошле године је по први пут покренуло Удружење за подстицање предузетништва „Живојин Мишић“, а подржало га је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Пројекат „Најбољи едукатори Србије“ прошле године је по први пут покренуло Удружење за подстицање предузетништва „Живојин Мишић“, а подржало га је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

У оквиру пројекта, награђено је 16 учитеља, наставника и професора основних и средњих школа из целе Србије. Сви едукатори су поред личне награде, награђени и са по 100.000 динара, које у наредних годину дана могу искористити за рад са ученицима, односно за финансирање различитих активности и пројеката којима унапређују знање и вештине ученика.

На свечаној додели признања, министар просвете науке и технолошког развоја др Срђан Вербић истакао је важност подршке коју треба пружити наставницима, а тиме и ученицима.

„Подржавањем едукатора који у образовању младих иду корак даље и уче их иновативности, упорности и активизму подржавамо људе који децу оспособљавају да у будућности буду стубови напретка и развоја земље“, истакао је министар Вербић.

Кроз овај пројекат, организатори желе да истакну оне учитеље, наставнике и професоре који су креативни и инспиративни, чији су часови другачији и занимљиви, који организују најразличитије ваннаставне активности и који децу подстичу на рад, истраживање и проактивност.

Удружење за подстицање предузетништва „Живојин Мишић“ основала је домаћа, српска компанија Devana Technologies из жеље да део свог профита уложи у развој друштва и економски напредак земље.

Кроз различите пројекте, труде  се да подстичу предузетнички дух код младих и да развијају особине који сваки будући предузетник треба да поседује.

Loading