ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Најбољим студентима Правног факултета уручене стипендије

Наjбољим студентима Правног факултета, а коjи су лошег материjалног стања данас jе уручено 100 стипендиjа од 10.000 динара месечно.

Стипендиjе су уручили министар просвете, науке и технолошког развоjа Mладен Шарчевић и декан Правног факултета Сима Aврамовић, коjи су истакли да су поносни на студенте коjи у тешким условима остваруjу одличне резултате.

Правни факултет додељуjе стипендиjе одличним студентима лошег материjалног стања већ осму годину, а министар Шарчевић jе похвалио таj потез приметивши да има и многих других факултета у Србиjи који имаjу довољно новца али не раде то што ради и Правни факултет.

Oн jе студентима пренео да jе при краjу израда новог закона о високом образовању коjи ће много тога поправити у односу на постоjећи.

Нагласио jе, међутим, да ће за бољи материjални статус студената бити важан и раст привреде у наредноj години али и сарадња са компаниjама на чиjем успостављању Министарство интензивно ради,  додајући да је јако важна и међународна сарадња.

Декан факултета Сима Aврамовић подсетио jе да су наjважниjи критериjуми за доделу стипендиjа успех и материjално стање студената, те поjаснио да jе за одлуку о додели стипендиjа 80 одсто „заслужно“ материjално стање, а око 20 успех на факултету, при чему, како jе навео, стипендиjу ниjе добио ниjедан студент коjи нема просечну оцену бар осам и коjи ниjе „очистио“ годину.

Захваливши на стипендиjама студенти су поручили да ће им то бити подстрек за даљи добар и jош бољи рад.

 

Loading