ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Наредне недеље, други модел и у средњим школама у Крагујевцу и Великом Градишту

На основу одлуке Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, формираног од стране Кризног штаба, други модел организације образовно-васпитног рада примењиваће се од 6. септембра 2021. године и у СРЕДЊИМ ШКОЛАМА на територији ГРАДА КРАГУЈЕВЦА и ОПШТИНЕ ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ.

У режиму другог модела наставе остају и СРЕДЊЕ ШКОЛЕ у 15 јединица локалне самоуправе[1] за које је одлука донета прошле недеље. Други модел наставе подразумева да се образовно-васпитни процес организује комбиновањем непосредне наставе и наставе на даљину, а одељења су подељена у групе.

Такође на снази остаје одлука о примени трећег модела, односно онлајн наставе у свим СРЕДЊИМ ШКОЛАМА у општини ТУТИН и ОСНОВОМ И СРЕДЊИМ школама на територији АП КОСОВО И МЕТОХИЈА.

У свим осталим основним и средњим школама у Србији примењује први модел органиизације образовно-васпитног рада који подразумева непосередну наставу у школама.

Одлука о начину организације наставе у основиним и средњим школама донета је у складу са одлукама и закључцима Кризног штаба за сузбијање заразне болести Covid-19 и стручним упутствима за организацију образовно-васпитног рада у основној и средњој школи за школску 2021/2022. годину.

[1] КЛАДОВО, ПЕТРОВАЦ НА МЛАВИ, НОВА ВАРОШ, ПРИБОЈ, УЖИЦЕ, ВАЉЕВО, ДЕСПОТОВЦ, ЈАГОДИНА, ПАРАЋИН, СВИЛАЈНАЦ, РЕКОВАЦ, ЋУПРИЈА, ПРЕШЕВО, НОВИ ПАЗАР И БОЈНИК

Loading