ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Наставак едукације младих о друштвеној и политичкој партиципацији

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Вестминстерскa фондацијa за демократију и Факултет политичких наука у Београду потписали су данас Меморандум о разумевању, који предвиђа наставак едукације младих о друштвеној и политичкој партиципацији.

Тај програм обуке је у последње три године обухватио око 4.000 ђака широм Србије, а меморандумом се наставља сарадња и шири круг ученика који учествују у радионицама о демократији.

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић рекао је да циљ да се ради на томе да првогласачи преузимају активне улоге у својим заједницама и да боље разумеју принципе демократског друштва.

Упркос пандемији и отежаним условима, све три стране разумеју значај активизма и сви смо се обавезали да ћемо са пројектом наставити и да градимо друштво чија је омладина политички образована“, рекао је он.
Додао је да ће обуке бити у складу са епидемиолошком ситуацијом и да ће се ове године одржати онлајн.

Услед измењених околности изазваних епидемиолошком ситуацијом, ове године програм ће бити доступан на националној онлајн платформи за образовање где ће сви ученици средњих школа у Србији бити у могућности да виртуелно присуствују едукативним радионицама о демократији, изборима и грађанском активизму“, додао је министар.

Меморандум су потписали продекан ФПН проф. др Дарко Надић и регионални директор WFD програма за Западни Балкан Емил Атанасовски.

Loading