ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Програм сарадње науке и привреде: јавни позив отворен, почело представљање широм земље

ПНови програм донација за подршку иновативним научноистраживачким пројектима у Србији – Програм сарадње науке и привреде – отворен је за пријаве, а у току јула биће представљен будућим корисницима широм земље.
Објављен је Јавни позив Програма сарадње науке и привреде који спроводи Фонд за иновациону делатност, а који се финансира из ИПА фондова Европске уније у износу од 2,4 милиона евра и средствима Министарства просвете, науке и технолоског развоја (Буџет Републике Србије) у износу од 1 милион евра, док 1 милион евра долази из приватног сектора.

Сврха Програма је подстицање сарадње између приватних предузећа и јавних научноистраживачких организација у Србији, како би се кроз заједничке развојне пројекте створили иновативни производи, услуге и технологије са тржишном применом. У оквиру овог програма, Фонд ће обезбедити бесповратна средства у износу до 300 000 евра по пројекту.
Детаљи о критеријумима за конкурисање, условима подобности и финансијским условима представљени су до сада привредницима и члановима научноистраживачке заједнице у Београду и Нишу, а до краја месеца презентације ће бити одржане и у Новом Саду, Крагујевцу, Чачку и Новом Пазару.

За средства могу конкурисати конзорцијуми од највише пет чланова састављени од најмање једног приватног микро, малог, или средњег предузећа основаног у Србији, са годишњима приходом од најмање 200 000 евра, и једне јавне научноистраживачке организације у складу са важећим Законом о научноистраживачкој делатности.

У периоду 2011-2016. Фонд је у оквиру Пројекта подршке иновацијама у Србији, финансираном средствима ЕУ у вредности од 8,4 милиона, доделио финансијску подршку за више од 50 проналазака развијених у младим и технолошки зрелим домаћим приватним предузећима.
Подршка ЕУ се наставља кроз додатна средства у износу од 4,9 милиона евра намењених спровођењу Програма сарадње науке и привреде, раду Канцеларије за трансфер технологије у оквиру Програма ТТФ и изради Стратегије научног и технолошког развоја Републике Србије за период од 2016-2020 – истраживања за иновације.
Програм је отворен за пријаве, које се могу слати на https://www.innovationfund.rs/CGS

Детаљне информације о критеријумима подобности, финансирању и роковима пронађите ОВДЕ.

Loading