ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Наставак пројекта увођења савремених информационих технологија у образовање

Влада Републике Србије и Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у сарадњи са издавачима уџбеника, настављају пројекат увођења савремених информационих технологија у образовање.

Издавачи ће у оквиру пројекта донирати дигиталне уџбенике у вредности већој од 60 милиона динара, и почев од 15. октобра 2020. године сви дигитални уџбеници који постоје за први разред гимназије биће доступни и наставницима и ученицима до краја школске године.

Пројекат увођења савремених информационих технологија у образовање започет је још 2017. године, у циљу унапређења квалитета образовања и прилагођавања потребама савременог доба.

У школској 2018/2019. години, кроз пилот-пројекат, опремљено је 2.000 дигиталних учионица у основним школама, наставници су прошли едукацију и добили дигиталне уџбенике.

Пројекат је настављен у 2019/2020. години опремањем нових 10.000 учионица и обучавањем 10.000 наставника такође у основним школама, који су осим обуке и опреме добили и квалитетан дигитални образовни садржај за рад са ученицима.

Овај пројекат је показао своју далековидост, квалитет и важност у моменту када је проглашено ванредно стање и када је цео образовни систем у рекордно кратком року прешао на онлајн наставу. Осим тога, када је проглашена пандемија, издавачи су показали друштвену одговорност тако што су свим наставницима и ученицима основних школа омогућили слободан приступ својим образовним платформама.

Loading