ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Наставак сарадње МПНТР и Британског савета на пројекту „Школа за 21. век“

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је у петак, 29. маја 2020. године са директором Британског савета у Београду Питером Брауном (Peter Brown).

Министар Шарчевић је упознао саговорника са активностима, пројектима и улагањима које ресорно министарство спроводи на свим нивоима образовања, као и са начином на који реализује реформе, пратећи светску и европску праксу уз прилагођавање локалном контексту и потребама.

Директор Британског савета посебно је похвално дугорочно планирање ресорног министарства које се огледа и у изради будуће Стратегије образовања за период до 2030. године, као и пажњу која се посвећује дигитализацији у образовању.

Саговорници су се сагласили да је сарадња Британског савета и Министарства од изузетног значаја, пре свега када је реч о заједничком раду на пројекту „Школе 21. века“ који се и даље наставља.

Захваљујући програму „Школе за 21. век“ и донацији Уједињеног Краљевства, 28. јануара 2020. године микробит рачунари додељени су свим основним школама.

Loading