ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Наставак стипендирања за 971 изузетно надареног ученика и студента

Министарство просвете, науке и технолошког развоја објавило је списак изузетно надарених ученика и студента којима је, због остварених резултата и испуњених услова, настављена исплата ученичких и студентских стипендија за надарене ученике и студенте. На списку се налазе имена 971 стипендисте.

Право на стипендију за изузетно надарене ученике имају одлични ученици средњих школа, од другог разреда, који освоје једно од прва три места на одговарајућем такмичењу, као и студенти од треће године студија, који су током студирања остварили просечну оцену најмање 9,00 и нису губили ниједну годину. Да би остварили право на наставак стипендије за надарене  ученике и студенте потербно је да сваке године остваре одличан успех (ученици), а студенти да редовно студирају и имају просек најмање девет.

Висина стипендије за изузетно надарене ученике и студенте износи, 15.000 динара за ученике,  24.000 динара за студенте основних и мастер студија и 30.000 динара за студенте докторских студија.

Осим редовних стипендија, Министрство просвете, додељује стипендије за изузетно надарене ученике и студенте, које се исплаћу у 12 месечних рата.  У периоду од школске 2013/14. године до данас, Министарство је подржало укупно 3750 надарених студената и 1362 надарена ученика.

Листу изузетно надарених стипендиста можете погледати ОВДЕ.

 

Loading