ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Наставља се неспосредна настава у свим школама

Тим за школе донео je одлуку да и од понедељка, 7. марта, у свим основним и средњим школама у Србији ученици похађају наставу непосредно, односно, по првом моделу.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система „Сервис јавног здравља“ које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ у недељи од 24. фебруара до 1. марта 2022. године број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 1184 (0.15%) оболелих.

У основним и средњим школама на територији Републике Србије, било je 2 (0.005%) одељењa (16 и мање ученика), којa су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих пет календарских дана. Укупно је 76 (0.19%) одељења (17 и више ученика) која су због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих пет календарских дана и 3 (0.007%) групе у којима се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у последњих пет календарских дана.

Тим за школе ће наставити да прати ситуацију и доноси одлуке на недељном нивоу.

Loading