ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Наставља се укључивање друштвено одговорних компанија у пројекат опремања школа

Помоћник министара просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Саша Стојановић изјавио је данас приликом представљања  новог пројекта „За лепшу школу“ да je један од  стратешких циљева тог министарства примена нових технологија у образовању.

Министарство просвете раније је потписало Меморандум о сарадњи са Ротари дистриктом 2483, а циљ пројекта је да се у опремање школа укључи што већи број друштвено одговорних компанија, амбасада и невладиних организација.

Стојановић је указао да је посебно важно подизање дигиталних компетенција ученика.

Према његовим речима, веома значајно је да школе буду опремљене савременом рачунарском опремом на којој ученици могу практично увежбати и усавршити стечена теоретска знања у домену информационо комуникационих технологија

Стојановић је захвалио иницијативи организацији Ротари за овај пројеката.

 Жеља нам је да опремање школа буде трајна акција којој ће се осим Ротари клубова придружити и друге организације, навео је помоћник министра.

Гувернер Ротари Дистрикта 2483 Владимир Матић рекао је да  се пројекту прикључује све више компанија.

То је сад нови пројекат „За лепшу школу“. Данас се придружило седам компанија. Мислим да ће до краја године бити укупно хиљаду рачунара, јер смо ми већ као дистрикт поделили петсто, сад спремамо још сто, већ имамо 250 у најави. Сигуран сам да ће бити хиљаду до краја ове године, казао је он.

Он је додао да је у прошлој акцији сакупљено 153.000 долара уз помоћ 52 клуба из земље и из иностранства.

Према његовим речима, тада је испоручено 500 рачунара за 110 школа и 50 градова и општина.

Меморандум о сарадњи са Ротари  дистриктом  данас су у Београду потписали између осталих представници  Иницијативе „Дигитална Србија“, Швајцарско-српска трговинска комора „КПМГ“, АИК банка, Истраживачка станица „Петница.

У оквиру данашње манифестације додељене су и награде најуспешнијим младим људима и установама у 2018. години.

Loading