ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Наставници из српских школа у Мађарској на усавршавању у Србији

Министар просвете Бранко Ружић доделио је данас наставницима који раде у српским школама у Мађарској уверења о завршеном програму стручног усавршавања у вртићима и школама у Србији.

„Драго ми је што као министар просвете имам прилику да се сретнем са вама, наставницима који у Мађарској раде са српском националном мањином. То што сваке године остварујете стручно усавршавање у установама у Србији за нас је сигнал да желите да имате, осим личних и јаке и сигурне професионалне контакте са матицом“, истакао је министар.

Он је додао да се на овај начин,  и наставници у Србији упознају са животом српске мањине у Мађарској, њеном положају, школству, културном и политичком животу.

„Кроз бројне године сарадње, школе и наставници из Мађарске и школе и наставници из Србије постајали су све ближи, развијали су развојне пројекте и заједничке активности“, рекао је Ружић.

Ове године у програму стручног усавршавања учествовало је 15 наставника и васпитача.

„Верујем да су школе домаћини – ОШ „Мајка Југовића“ и Земунска гимназија, као и вртић „Бубамара“ на Звездари били добри домаћини и да ћете нам следеће године доћи поново и да ће вас бити још више“, рекао је министар.

 

 

 

 

 

Loading