ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Наставу кинеског похађа 2500 ученика у основним и средњим школама

Настава кинеског језика у основним и средњим школама реализује се кроз пилот пројекат „Учење кинеског језика у школама у Републици Србији“ од школске 2011/12. године.

Наставу похађа око 2500 ученика у 29 основних и средњих школа у Београду, Ужицу, Новој Вароши, Власотинцу, Књажевцу, Сокобањи, Бољевцу, Лебану, Смедеревској Паланци, Рачи, Параћину, Деспотовцу, Рготини Подгорцу, Медвеђи. На подручју седам школских управа у Србији (Београд, Ниш, Зајечар, Крагујевац, Лесковац, Пожаревац и Ужице), наставу изводи 17 наставника кинеског језика који су дошли из НР Кине.

Пилот пројекат има за циљ да се кроз учење основа кинеског језика ученици основних и средњих школа упознају са кинеском културом, језиком и традицијом, а реализује се на основу Програма просветне сарадње између Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства просвете Народне Републике Кине. Кинески језик учи се и у специјализованим школама за надарене ученике у Филолошкој гимназији, Математичкој гимназији и Гимназији у Сремским Карловцима.

Loading