ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Наука у фокусу сарадње Србије и Русије

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас са амбасадором Руске Федерације у Републици Србији Александром Чепурином о унапређењу научне и технолошке сарадње две земље.

Амбасадор Чепурин је том приликом нагласио да је билатерална сарадња двеју земаља веома развијена, али и да постоји могућност поспешивања сарадње у многим областима од заједничког интереса, попут повезивања научно технолошких паркова двеју земаља као и програме који би омогућили сарадњу у области ИТ технологија и размене студената.

Овом приликом желео бих да нагласим да имамо одличне резултате на пољу науке. Осим Технолошког парка у Београду радимо и на изградњи Технолошког парка у Новом Саду , а можемо се похвалити и успешним радом БиоСенс института, рекао је министар Шарчевић

Министар је такође истакао успешан рад наших Универзитета,  као и успехе  студената који остварују значајне резултате на међународним такмичењима. Шарчевић је додао  и да ће Министарство у наредном периоду радити  на програмима за размену студената .

Loading