ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Недељковић: Ученицима најлакши тест из српског језика

Помоћница министра за предшколско и основно образовање и васпитање Весна Недељковић изјавила је данас да је полагање пробног завршног испита из математике јуче свуда прошло без икаквих проблема и да су ученици оценили да је тест био „прилично озбиљан“.

Како је рекла, оцена ученика и наставника је да је тест српског језика био најлакши.

Из комбинованог теста их помало брине хемија, рекла је Недељковић новинарима након обиласка  ученика осмог разреда ОШ „Павле Савић“ у Миријеву који су данас полагали комбиновани тест и тест из српског језика у оквиру пробног завршног испита.

Према њеним речима, боље је да сваки од ових тестова буде озбиљан, да деца схвате озбиљност завршног испита и да имају времена да науче све оно што нису имали времена да до сада савладају.

И за наставнике је веома добро јер је добар показатељ шта треба да раде са децом. Ово тестирање треба схватити као крајње подстицајно и за децу и наставнике. Никако као врсту провере. Овде немамо право да оцењујемо и процењујемо или да на основу овог пробног испита било како утичемо на оцену детета и у том смислу треба релаксирати и децу и родитеље, навела је она.

Недељковић је указала да ово тестирање проверава постигнућа и даје добре смернице за завршни испит.

Loading