ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Нема укидања другог страног језика у школама

Обраћајући се учесницима конференције под називом „Методика наставе страних језика у основном и средњем образовању“, министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић је рекао да су наставници страних језика у предности у односу на наставнике осталих предмета, јер имају саговорнике широм света, заједничке стандарде и заједничку методику, а и група са којима могу да размењују искуства је много  већа.

Министар Вербић је истакао да наставници страних језика имају и једну велику могућност, која може да постане предност, а то је коришћење савремених технологија у настави.

– Код оних који су мотивисани, знамо колико нове технологије унапређују и убрзавају учење страних језика – истакао је Вербић, додајући да је највећи изазов образовања како мотивисати и ђаке и наставнике.

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић, на конференцији посвећеној усавршавању наставника страних језика, изјавио је да нико не доводи у питање наставу другог страног језика.

Да нема укидања другог страног језика у школама потврдио је данас на конференцији и директор Завода за унапређивање образовања и васпитања др Зоран Аврамовић.

– Нема укидања другог страног језика, било би добро да имамо и трећи језик, али постоје границе у фонду часова – рекао је Аврамовић.

Он је навео да се Завод труди да на најбољи начин ради на усавршавању наставника.

На Конференцији учествују у представници из Аустрије, Француске Немачке  и Русије, који ће говорити о изазовима извођења наставе станих језика у тим земљама.

Конференцију је организовала Фондација Темпус, а истраживање које је спровела Европска комисија у оквиру Eurydice  мреже „Наставничка професија у Европи: праксе, перцепције и политике“ , показало је, да у области усавршавања наставника, и наставници у Србији, као и у Европи имају слична интересовања.

Loading