ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Непосредан модел наставе у свим школама у Србији

У свим основним и средњим школама, од понедељка 28. марта 2022. године, настава ће се одвијати по првом моделу, односно, ученици ће наставу похађати непосредно, одлучио је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа.
Према подацима из надзора преузетим из електронског система „Сервис јавног здравља“ које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ у недељи од 16. марта до 23. марта 2022. године број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 1723 (0.22%) оболелих.
У основним и средњим школама на територији Републике Србије, није било одељењa (16 и мање ученика), којa су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих пет календарских дана. Укупно је 70 (0.17%) одељења (17 и више ученика) која су због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих пет календарских дана и 7 (0.02%) група у којима се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у последњих пет календарских дана.

Loading