ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Непосредна настава у школама и наредне недеље

У свим основним и средњим школама у Србији, које од уторка, 26. априла 2022. године, у складу са календаром за школску 2021/2022. годину, остварују образовно-васпитни рад,  примењиваће се први модел наставе, односно ученици ће наставу похађати непосредно, одлучио је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система „Сервис јавног здравља“ које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ у недељи од 15. до 20. априла 2022. године број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 327 (0.05%) оболелих.

У основним и средњим школама на територији Републике Србије, није било одељењa (16 и мање ученика), којa су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих пет календарских дана. Само је једно (0.002%) одељењe (17 и више ученика) којe je због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променилo начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих пет календарских дана и није било група у којој се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у последњих пет календарских дана.

Loading