ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Непосредна настава у школама и наредне недеље

У свим основним и средњим школама, од понедељка, 20. јуна 2022. године, настава ће се одвијати по првом моделу, односно, ученици ће наставу похађати непосредно, одлучио је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система „Сервис јавног здравља“ које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ у недељи од 10. до 15. јуна 2022. године број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 81 (0.01%) оболелих.

У основним и средњим школама на територији Републике Србије, било је три одељењa (0.007%) (16 и мање ученика) којa су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих пет календарских дана. Није било одељења (17 и више ученика) која су због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променилa начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих пет календарских дана и није било група у којој се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у последњих пет календарских дана.

Одлука о организацији модела наставе у наредној недељи, од 20. јуна, последња је у овој школској години.
Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа је у допису упућеном школама захвалио свим просветним радницима и осталим запосленима на изузетној посвећености и раду током читаве године, као и ученицима и родитељима на сарадњи и разумевању, у најбољем интересу ученика. Захваљујући томе, како су навели, наставна година завршава се у складу са календарима о образовно-васпитном раду за школску 2021/2022. годину.

Loading