ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Pupils of the elementary school drawing at the lesson

Непосредна настава у школама и наредне недеље

Од понедељка,  27. децембра у основним и средњим школама примењиваће се први модел наставе, односно ученици ће наставу похађати непосредно, одлучио је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа.

Ова одлука се не односи на основне и средње школе у АП Војводина, у којима је јуче завршено прво полугодиште.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система „Сервис јавног здравља“ које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље „Милан Јовановић Батут“ у недељи од 16. децембра до 22. децембра 2021. године број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 885 (0.11%) оболелих.

У основним и средњим школама у Србији, укупно је 3 (0.01%) одељењa (16 и мање ученика), којa су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих 10 календарских дана. Укупно је 55 (0.14%) одељења (17 и више ученика) која су због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих 10 календарских дана и 14 (0.03%) група у којима се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у последњих 10 календарских дана.

Loading