ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ниш: Министри на часу физичког васпитања

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, министарка саобраћаја, инфраструктуре и грађевинарства Зорана Михајловић и министар омладине и спорта Вања Удовичић посетили су данас Основну школу „Иво Андрић“ у Нишу и присуствовали јавном часу фискулутре. Министари су најпре обишли учионице, а после часа фискултуре разговарали са децом и наставницима.
Министар Шарчевић најавио је да ће од следеће године то министарство направити програм који ће предвиђати да у школама сваки дан буде спорта.
„Мислим да немате ништа против да учите информатику од петог разреда, а да се у оквиру техничког образовања упознате са предузетништвом да бисте касније били своји људи и могли да покренете свој бизнис“, рекао је Шарчевић.
Он је додао да му је драго што се уверио да у тој школи ђаци имају добре услове за учење и поручио им да их очекују добри резултати.
„Променићемо много тога да би нам школе биле квалитетније и да учите лакшсе и квалитетније, без мучења“, рекао је Шарчевић.
Министарка Михајловић рекла је да су министри посетом школи хтели да покажу целој Србији да постоји школа у којој се води рачуна о здравом одрастању и у којој физичко васпитање ђаци имају сваки дан.
„Зато што само деца која се баве физичким васпитањем сваки дан су сигурно здрава“, поручила је Михаловић.

Loading